Tyrnävä 02.10.2021


TyPS vs SC Muden Saha 7-7

Kausi on jo pyörähtänyt hyvinkin käyntiin, mutta sometoimituksessa tämä ei ole näkynyt millään tavalla. Käsi pystyyn. Totta puhuen kauden avauspelissä SC Muden Sahan aiheuttama mielipaha veti miestä hieman hiljaiseksi. Ottelu oli jotain, mitä ei toviin ole täällä päin koettu. Puskettiin väkisin, hävittiin irtopallot, jäätiin ylös roikkumaan yms. yms.yms. 

Kai tässä vastustajallekin kunniaa täytyy antaa, mutta asenne ja valmius pelaamiseen oli tyrnäväläisten osalta tipotiessään. Tästä todisteeta toimikoon tyhjiin tehty maali ottelun loppuhetkillä, joka ei kuitenkaan riittänyt voittoon näistä edellä mainituista syistä johtuen. Valtava pettymys.

Hirvarit vs TyPS 5-5

Toiseen peliin lähdettäessä asenne pelaamiseen nousi jo pelkästään vastustajan nimilistaa katsoessa. Ja oli selvää, että peliin oli lähdettävä puolustuksen kautta. Ottelu olikin hyvin ennakkoaseltelmien kaltainen. Hirvarit pitivät palloa ja TyPS kyykki iskien tehokkaasti vastaan. Valitettavasti ottelun puolivälin jälkeen jalat loppuivat ja tätä myöten myös järki/ratkaisut kärsivät siinä määrin, että keltapaidat kuroivat tyrnäväläisten 0-5 johdon umpeen lopullisesti vain n. 30 sekuntia ennen peliajan loppua. Tämä ottelu jokatapauksessa palautti uskon pelaamisen ja siihen mihin tämä joukkue parhaimmillaan pystyy.

Kajaani 16.10.2021

TyPS vs Kainuun Ärjy II 7-4

SBT PuRy vs TyPS 8-12

Otteluun ja turnaukseen lähtökohdat olivat heikot, koska erinäisistä syistä tyrnäväläiset saivat liikenteeseen kokonaiset kahdeksan kenttäpelaajaa ja maalivahdin. Oli sanomattakin selvää, että nämä pelit hoidetaan makaamalla alhaalla iskien vastaan, jos hoidetaan.

Taktiikka toimikin täydellisesti ja tilanteita syntyi jopa tuhlattavaksi asti. Pallolliseen peliin pystyttiin myös yllättävän hyvin vastustajan karvatessa ohi molemmilta suunnilta. Tällä pelaaja määrällä on luonnollista, että omissakin soi ja paljon, mutta silti otteluista jäi ainakin allekirjoittaneelle olo, että ei meillä mitään hätää missään vaiheessa ollut. Aivan maksimisuoritus ja juuri sellaista peliä, mihin meidän olisi jatkossakin pyrittävä. Nopeisiin ja teräviin vastaiskuihin, kuitenkin ilman turhaa puskemista ja pallosta luopumista.

Alkukauden nejän ottelun YV 80% (4/5) & AV 33,33% (1/3).

KAUDEN TOISESSA OTTELUSSA HIRVAREITA VASTAAN SAMI "SAMPO" KARHULA SIIRTYI TyPS:N MARATONTAULUKON KÄRKEEN OHI PITKÄAIKAISEN PÖRSSIHAIN, PERTTU MATINOLLIN. 

TÄTÄ NYKYÄÄN SAMIN KAIKKIEN AIKOJEN TILASTOT KIRJATAAN:

193 OTTELUA 100 + 115= 215 pts

25.10.2021